Fina naglar

Att måla naglarna kan vara en liten syssla som görs framför teven eller konstverk som tar en timme och kräver specialverktyg. 

Fina naglar får verkligen glänsa om man kombinerar det med vackert nagellack. Det finns lika många lackfärger som det mänskliga ögat kan se men kvalitén kan vara väldigt olika.

Som tumregel kan man säg att ju billigare nagellack, desto tunnare färg. Ett nagellack som kostar under tjugo kronor kommer man att behöva fyra- fem lager med för att få samma resultat som man får med ett lager om man använder ett nagellack som kostar runt hundralappen istället.

Många nagellack har även små järnkulor i sig. Oftast räcker en men är det en stor bruk kan det behövas fler. Kulan är där för att hjälpa till att blanda runt nagellacket när man skakar på flaskan. Man ska skaka flaskan innan och efter varje användning. Har man ett nagellack som inte har någon kula man kan lägga till en egen.

När nagellacket börjar bli segt är det oftast dags att kasta det. Är det en en kär färg kan man lösa upp färgen genom att droppa ner lite nagellacksborttagning eller aceton och skaka om. Aceton kommer att lösa upp och göra lacket tunnare vilket gör att det är lättare att arbeta med.