Sminkblogg

Hur du får de perfekta ögonbrynen

Dina ögonbryn gör väldigt mycket för ditt utseende, de ramar in ansiktet och ger det definition. För att få de perfekta ögonbrynen så finns lite tips och trix som du kan göra.

När du ska forma ögonbrynen så är det viktigt att du följer din naturliga form och att du inte formar dom eller tar bort för mycket. Din naturliga form kommer alltid att passa ditt ansikte allra bäst, sen kan man alltid förfina och fixa till dom. En sak som du kan tänka på är att inte använda för mörka ögonbrynsprodukter, det räcker med att ha en eller två nyanser mörkare än din hårfärg.

Den naturliga looken

För att få en naturlig stil på dina ögonbryn så kan du använda dig av en ögonbrynspenna med smal spets som du drar tunna streck med uppåt i riktningen, de ska alltså följa de naturliga stråna och ska göra att ögonbrynen ser fylligare och tjockare ut. Strecken du gör är tänkt att se ut som hårstrån och därför ser det mer naturligt ut än om man fyller i hela brynet. Man kan också använda sig av en brynskugga för att få ett naturligare resultat, ibland kan det vara lätt att få en hård och kantig look av en ögonbrynspenna.

Markerade och definierade ögonbryn

För en mer markerad look så kan man fylla i ögonbrynen lite extra och försöka att få en tydligare markering i kanterna, utan att få hårda och streck. Man kan även lägga en concealer eller en highlighter under brynet för att göra det mer skarpt och definierat.

Ett jättebra tips som funkar att använda på vilken look som helst är ett eyebrow gel. Det hjälper att sätta stråna på plats och att forma dom lite beroende på vilket resultat man vill ha. För en naturligare look så kan man använda den för att få de att se lite fylligare och “buskigare” ut medans för en definierad look så kan man använda den för att hålla ögonbrynen på plats.

SMINKTRENDER 2018

No-makeup makeup

I år är det mycket fokus på att ha en fräsch och naturlig bas. Det ska alltså vara tunna lager, mycket lyster och den naturliga hyn ska skina igenom. Det ligger också mycket vikt i att ha en bra hudvårdsrutin för att få en hälsosam och frisk finish.

Se våra foundations

Glansiga och glossiga läppar

Det matta har länge haft övertaget både på läppar och bas men nu är det glossigt och glansigt som gäller. Ett par riktigt glansiga läppar är verkligen inne i år!

Se våra läppglans

 Golden glow

Skimmer och glöd med gul-guldig färg är det man ska gå för. Det började redan i slutet av 2017 men har sedan fortsatt och blivit ännu populärare i 2018. Den guldiga glowen finns nu i alla sorters produkter, allt från highlighter, foundation, illuminator ögonskugga osv.

Se våra highlighters

Pärlor, glitter och strass

2018 handlar allt om att vara kreativ och något som verkligen är inne nu är pärlor, glitter och strass som bland annat sätts runt ögonen. Just pärlor och stenar runt ögonen har blivit väldigt populärt att ha på festivaler och andra festligare event.

Cat eyeliner

En dramatisk eyeliner med det stora fokuset på just vingen och att ögat ska få en “kattig” look är vad som gäller nu.

Se våra eyeliners

Färg på ögonen

Det hetaste färgerna att ha på ögonen i år är blått, grönt, oranget, rött och gult. Täck hela ögonlocket med en härlig stark färg och du är redo för 2018.

Se våra ögonskuggor

Rosiga kinder

Nu är det dags att lägga sitt contour kit åt sidan och skaffa sig ett fint rouge istället. Ett naturligt smink med rosiga kinder är det som du ska satsa på i år.

Se våra rouge

Rött läppstift

Det röda läppstiftet är äntligen tillbaka och i princip alla nyanser är trendig att använda. Välj mellan en klassisk röd eller kanske en mörkare vinröd och gå ut och rocka 2018.

Se våra läppstift

Naturliga ögonbryn

Nu är det inga “eyebrows on fleek” som gäller, nu är det sina vanliga naturliga ögonbryn som ska framhävas. Lätta drag med ögonbrynsskuggan eller en transparent eyebrow gel är det enda du behöver för att vara inne i år.

Se våra ögonbrynsskuggor

Brun-utan-sol tips!

Har du svårt att få din brun-utan-sol att bli bra? Lugn, efter att du har tagit del av dessa tips så kommer det inte längre vara ett problem.

När man ska välja brun-utan-sol så kan man vara uppmärksam på tre saker. Först så måste man bestämma sig hur mörkt man vill att resultatet ska bli, alltså hur brun man vill vara. Det kan bli väldigt jobbigt om man upptäcker att det blivit alldeles för mörkt eftersom det sitter kvar på kroppen i cirka en vecka, om inte mer. Det andra som kan vara bra att ha i åtanke är att köpa en brun-utan-sol som har en så kallad “colorguard”, det är en färg som man ser direkt då man applicerar produkten för att se vart man har lagt och vart man har missat. Det underlättar mycket för att vara säker på att man har smörjt in hela kroppen. Det sista som man behöver välja är vilken sorts brun-utan-sol man vill ha, en lotion, en mousse, en olja eller en spray. Man väljer helt enkelt den som man själv tycker fungerar bäst och om man inte vet så får man testa sig fram. Många föredrar att använda sig av en mousse och tycker att det är smidigast. Vid appliceringen av brun-utan-sol så finns några enkla tips som underlättar och som hjälper att få det bästa resultatet:

Skrubba kroppen innan!

Om man skrubbar kroppen så får man bort alla döda hudceller, eventuell torrhet eller annat smuts som kan göra att färgen fäster ojämnt. För att förhindra att färgen fäster dåligt eller ojämnt så kan man också välja en oljefri skrubb. Många skrubbar som innehåller olja kan lämna ett lager över huden och det försämrar din chans att få ett fint resultat. Det är alltid bra att vänta ett tag efter man har skrubbat sig med att applicera brun-utan-sol, anledningen är för att huden ska hinna återhämta sig.

Återfukta!

För att färgen inte ska fastna i torra partier som på armbågar, knän, knogar med mera så är ett bra knep att smörja kroppen med en hudlotion innan. Det är jättebra att även smörja in kroppen en gång efter man har sköljt bort produkten för att färgen ska hålla bättre och längre.

Brun-utan-sol i ansiktet?

Många använder samma brun-utan-sol i ansiktet som på kroppen. Det finns ett mycket bättre sätt som både kommer att vara skonsammare och ge ett finare resultat. Använd en speciell brun-utan-sol som är gjord att använda i ansiktet. Det kanske känns ovärt att behöva köpa ännu en till flaska men resultatet kommer att bli bättre och i slutändan kommer det att vara värt det.

Här kan du ta del av vårt fulla utbud av olika former av brun utan sol-produkter.

Lär dig mer om contour!

Contour används framförallt för att forma ansiktet, det innebär att skugga och skulptera för att framhäva ansiktets naturliga drag eller skapa nya. De mörka färgerna ger en illusion av förminskning och används för att definiera och för att få ansiktsdelar att se mindre eller smalare ut. Ställen som man oftast konturerar är under kindbenen, under käkbenen, runt ansiktet och på sidorna av näsan men alla gör självklart olika och det finns inget rätt och fel. De ljusare färgerna förstorar däremot och lyfter fram de delar som man vill ska stå ut eller synas mer, det kan vara på kindbenen, under ögonbrynen, mitten av pannan, på näsryggen, under ögonen, på hakan osv. Ett tips är att lägga kalla färger där man vill skulptera eftersom det ger bäst illusion av en skugga, medan man lägger de varma färgerna där man bara vill ha lite extra färg. Det finns såklart olika former av contour, till exempel cream contour, puder contour och contour stick.

Cream contour

Kan vara mycket bra för de med torr hy eftersom det är just en krämprodukt men det funkar såklart för andra hudtyper också. Man kan antingen blanda in sin cream contour med sin foundation eller bara använda den ensam. För att få det att se så jämnt och naturligt ut som möjligt så är en makeupsvamp ett väldigt bra verktyg att använda vid applicering. Många tror att cream contour är svårt och att man behöver vara ett proffs för att kunna bemästra det, så är inte läget utan det är faktiskt väldigt lätt att få ett snyggt resultat.

Puder contour

Passar till alla hudtyper men är nog det första valet för de som har fet hy. Läggs oftast efter man satt sin foundation med ett puder för att undvika ett fläckigt resultat. Att ha en bas under kan hjälpa för att färgen ska bli mer pigmenterad och lägga sig jämnare. Appliceras bäst med en borste, finns borstar speciellt för contour och för att du ska kunna ha bästa kontrollen och få det perfekta resultatet.

Contour Stick

Ett väldigt snabbt och enkelt sätt att konturera ansiktet med. Får en precis applicering och är lätt att få produkten just där man vill ha den. Efter man har lagt produkten så kan man blanda ut med antingen en makeupsvamp eller en borste. Detta är en bra produkt för de som är nybörjare med contour eftersom det är så enkelt och smidigt. Många contour stick är dubbelsidig och innehåller också en highlighter vilket gör produkten extra bra.

Här kan du ta del av vårt fulla utbud av olika former av Contour Kits.

bareMinerals Matte Foundation Spf 15 Medium Beige12

Topp 3 Foundations 2018!

bareMinerals Matte Foundation SPF 15 Neutral Deep 29

De tre bästa foundations enligt mig är Milani Concealer + Perfect Foundation, BareMinerals Matte Foundation och Peter Thomas Roth 24 Gold Prism Highlighting Cream. Har valt ut dessa eftersom de har tre helt olika egenskaper som jag tycker passar till olika tillfällen.

Milani Concealer + Perfect Foundation är utmärkt om man är ute efter en foundation som har bra täckning. Formulan är tjock men krämig och därför blandas den ut lätt och blir inte kakig eller ojämn. Den oxiderar inte och ändrar inte färg efter appliceringen. Perfekt foundation till fest eller om man helt enkelt vill ha extra täckning i vardagen. BareMinerals Matte Foundation är en mineralfoundation som ger ett väldigt lätt och naturligt resultat till ansiktet. Den går att bygga upp för mer täckning men de naturliga resultatet består. Minimerar synligheten av porer och slätar ut hudens yta. Den ger en matt finish och känns fräsch att ha på ansiktet. Verkligen en perfekt foundation till vardags. Peter Thomas Roth 24 Gold Prism Highlighting Cream är mer som en fuktkräm med färg än en foundation. Den återfuktar huden och ger väldigt mycket lyster och glow. Innehåller skimmer som reflekterar och ger ett friskt och hälsosamt resultat. Perfekt att använda på sommaren en solig dag då man vill ha extra glöd och färg till huden utan att täcka över och dölja sin hy. Ger en naturlig och fräsch finish.

Alla dessa tre foundations håller en mycket bra kvalitet, ger ett strålande resultat och är helt klart värd att testas.

Klicka här för att ta del av vårt fulla utbud av olika sorters foundations.

Kosmetiska tatueringar – lite mer permanent makeup

Makeup använder vi ju för att framhäva eller dölja olika aspekter av vårt utseende. Men i slutet på dagen är vi ju också noga med att ta bort detta för att det inte ska torka ut huden, smetas ut när vi sover eller liknande. Det finns dock de som väljer att göra sin “makeup” mer permanent med så kallade kosmetiska tatueringar.

Som så mycket annat i världen av skönhetsbehandlingar och ingrepp blir kosmetiska tatueringar allt mer vanliga. Den stora skillnaden mellan vanliga tatueringar och kosmetiska är huvudsakligen färgen. Alla som har sett en väldigt gammal tatuering vet säkert hur de kan se något mer blek ut. Detta beror på att immunförsvaret gradvis bryter ned pigmentet.

Med den färg man använder för kosmetiska tatueringar håller en tatuering normalt sett mellan 2-3 år, så det är ju helt klart något man kan prova på och känna hur man känner, till skillnad från vanliga tatueringar som antingen behöver tatueras över eller tas bort med laserbehandling.

De vanligaste områdena för kosmetiska tatueringar är ögonbrynen, ögonen och läppar. För ögonbrynen försöker man helt enkelt fylla ut och forma dem på bästa möjliga sätt. Detta kan ge mycket övertygande resultat även om man har väldigt lite ögonbryn till att börja med.

När det gäller ögonen kan man göra kosmetisk eyeliner för att ge ett intryck av fylligare ögonfransar och större ögon. Detta har visat sig vara ett väldigt praktiskt alternativ för de som har problem med att lägga på makeup vid ögonen eller andra problem.

För läpparna kan man dra nya konturer för att dra mer uppmärksamhet till läpparna utan att behöva använda något som collagen. Konturförluster på grund av ålder är något som lätt kan lösas med denna metod. Men vill man istället få mer färg på läpparna kan man med kosmetisk tatuering även lägga till en färgskugga över läpparna för att få en mer naturligt och livlig färg.

Sminkborttagning utan problem

Idag har smink blivit så pass bra på sitt jobb att det sitter kvar i både ur och skur. Detta är så klart väldigt tacksamt när man inte vill göra om sin makeup så fort man råkar röra ansiktet för att ta bort en lös ögonfrans eller torka sig om munnen. Utmaning har ju då istället blivit att faktiskt få bort sminket när man vill.

Det finns en rad olika produkter på marknaden ämnade för detta ändamål, men är man inte noga kan man lätt använda fel typ av produkt för ens hy eller på fel del av ansiktet. Här följer några snabba tips på hur man bör gå till väga för att spara tid och pengar, för att inte tala om att skona huden.

Först och främst bör man alltid vara uppmärksam på vad man använder kring ögonen och på läpparna. På dessa områden är huden nämligen mycket tunnare och mer känslig. Detta är anledningen till att dessa områden mycket lättare blir synligt irriterade. På dessa områden bör man använda skonsammare produkter som inte innehåller varken alkohol eller oljor. En bra start för ögonen är att fukta en bomullstuss med två eller tre droppar och hålla den mot ögat i cirka en halv minut. Då hinner sminket lösas upp något innan man väl börjar gnugga bort det.

Har man använt sig av vattenfast smink bör man också se till att använda borttagningsmedel speciellt för detta. En vanlig remover löper risken att vara för svag och kräver betydligt mer arbete för att ta bort sminket. I och med detta utsätter man även huden för mer stress. Dessa borttagningsmedel är i regel oljebaserade och man måste rengöra extra noga efter man använt dem då oljan kan annars lämna efter sig en fet avlagring.

Sminkborttagningsservetter bör ses som en sista utväg då den mängd man ofta behöver gnugga för att få bort sminket lätt kan skapa irritation på huden. Har man dock inget annat till hands är de bättre än inget alls. Se bara till att vara försiktigt med hur hårt det krävs för att få bort sminket och spendera hellre mer tid med mindre kraft för att få jobbet gjort.

Vill man prova på något helt annat kan man även testa på att göra sin egen remover.

Ta hand om både utsidan och insidan

Vi börjar bli mer medvetna om vikten av att äta ekologiskt och även använda ekologiska produkter för vår utsida. I handeln börjar det dyka upp alltmer ekologiska produkter och trots att det heter att de är ekologiska måste vi vara kritiska och läsa både vad den innehåller och hur den tillverkas. De flesta av oss plockar på oss både livsmedel och hud- och hårvårdsprodukter i butiken då vi ser markeringen “ekologisk” utan tänka på varför just den nämns som ekologisk. Vad innebär naturlig hud- och hårvård? Många går ett steg längre och använder varken smink eller hårvårdsprodukter utan tar tillvara på de varor som finns hemma i skafferiet och som självklart är ekologiska.

Ekologisk hårvård

Ekologiska hårvårdsprodukter ska endast innehålla naturliga och certifierade råvaror. De ska inte innehålla varken konserveringsmedel eller parabener. Om du inte har använt naturlig och ekologisk hårvård förut ska du veta att produkter som verkligen gör skäl för namnet ekologisk och naturlig kan kännas i början som om de inte gör sig jobb. Anledningen är att håret behöver tid för att göra sig av med alla syntetiska ämnen och silikoner. Därför ska du alltid ge den ekologiska och naturliga produkten tid innan du kan avgöra om den fungerar.

Produkter från skafferiet

Du kan göra en effektfull hårinpackning med hjälp av en avocado och lite olja. Mosa avokadon och blanda med lite olja, gärna olivolja. Massera in i håret men använd inte i hårbotten om du inte är väldigt torr där. De som helt vill fasa ut användningen av schampo genom metoden nopoo använder sig av olika sätt att tvätta håret. Ägg är en variant. Blanda ägget med lite citron och honung och massera sedan in detta i hårbotten. Skölj ur med ljummet eller kallt vatten. En del går faktiskt så långt att de använder sig endast av vatten. I duschen masseras hårbotten och man sköljer håret endast med vatten. Mellan de så kallade tvättarna borstar man håret ganska ofta och då helst med en svinhårsborste.

Hitta smink som passar dig

make up_332182442

Smink är en miljardindustri, vilket innebär att utbudet är gigantiskt. Det ska finnas något för alla. Allt du behöver veta är vilken typ av sminkperson du är. 

Lyx

Gillar du det allra bästa råvarorna, de allra lyxigaste förpackningarna och de finaste materialen? Du ska du söka dig till smink med dyra märkesnamn såsom Dior. Deras smink är förstaklass och prislappen brukar oftast signalera vilken kvalité sminket har.

De dyrare märkena har kraftiga färger och är dryga, de räcker längre än billigare märken.

Billigast möjliga

Är du inte så intresserad av smink, kanske du söker efter billigare alternativ. Du kan köpa märkessmink till billigare pris genom att  hitta de billigaste märkena såsom H&M:s eller Viva la Diva. Dock ska man veta att billigt smink innebär sämre hållbarhet och sämre resultat. Färger brukar inte vara lika starka och läppstift sitter sämre. Men tänker man bara bära smink någon gång i veckan, är det billigaste alternativet helt klart det bästa.

Vill ha men inte gå och köpa

En del önskar att någon shoppade smink åt dem. Någon som visste vad man gillade och vad man behövde. Genom Glossy Box kan du prenumenera på sminkprodukter och behöver bara vänta på att posten ska komma. Du kan till och med få prenumerationen och sminkprodukter till billigare pris genom att söka efter sminkbutiker och Glossy Box på Rabattsök.

Ekologiskt

Det finns så klart ekologiska alternativ för dem som tänker på miljön och djurrätt. Pure Only har ekologiskt smink inom alla kategorier: rouge, foundation, läppstift, sminkpennor och så vidare. Man kan räkna med lite högre pris än vanliga sminkmärken som Isadora, men du får kvalité och rent samvete på köpet!

Var snäll mot din hud

hår
Hudens uppgift är att skydda kroppen och huden är människans största organ. Allt i vår omgivning påverkar huden, allt ifrån vad vi äter till vilka parfymer och krämer vi använder. Därför är det viktigt att ta hand om sin hud ordentligt för att den ska bevara sin lyster.

För att ta hand om huden på bästa sätt behövs, i de flesta fall, både hjälp av specialister som kan ge djupare behandlingar, samt att man har en bra egenvård hemma i form av produkter anpassade till sin hudtyp. Att alltid ha en bra rengöring samt dag och nattkräm hjälper huden att behålla sin naturliga fukt och spänst. Gå till en klinik som arbetar med hudvård så de kan hjälpa dig att hitta de produkter som lämpar sig bäst för din hudtyp. En dagkräm som får din väninnas hud att stråla kanske inte ger samma effekt på din hud.

För att få extra hjälp kan det, som vi tidigare nämnde, behövas olika former av ansiktsbehandlingar för att få mer djupgörande hjälp. Vi har tagit fram en lista här nedan på några olika former av behandlingar som din hud kan behöva.

Ansiktsbehandling

Ansiktsbehandlingar finns i olika utföranden, alltifrån en lättare rengöring till en mer djupgående porrengöring. I en klassisk ansiktsbehandling ingår det, på de flesta kliniker, rengöring, peeling samt ånga så att porerna öppnas upp. Genom att kontinuerligt gå på ansiktsbehandling på klinik hjälper det huden att må bra och stråla.

Kemisk peeling

Kemisk peeling är en behandling som hjälper mot solskadad hud, rosacea, acne samt linjer och rynkor. Behandlingen fungerar som bäst i kombination med medicinsk hudvård där cellaktiviteten i huden stimuleras vilket medför en ökad elasticitet i huden, åldersfläckar minskar, hudens textur och lyster förbättras och fina linjer reduceras.

IPL – Laser

Detta är en behandling som verkligen går på djupet och som ger mycket gott resultat. Med IPL kan kan man bland annat behandla solfläckar, åldersfläckar, rosacea samt stimulera tillväxten av kollagen för att få en hudföryngring. Denna behandling  upprepas ett par gånger med några veckor mellanrum och ger utmärkta resultat på lång sikt med kort återhämtningstid och låga risker.