Ansiktsmålningar

Något som är omtyckt av många, i synnerhet barnen, är ansiktsmålning. Är ni en barnfamilj och är på semester är det givet att ni besöker McDonald’s och där ges ofta möjligheten att få en ansiktsmålning.

Du kan också göra det själv på till exempel barnkalaset. Maskeradsmink kan även användas av dig som är vuxen och vill göra något som är annorlunda. Istället för din vanliga makeup kan du till exempel måla en fjäril.

Ansiktsmålningar

Inspiration och vägledning

För dig som vill bli riktigt duktig och ta det till en högre nivå finns det kurser du kan gå. Om du aldrig har gjort en ansiktsmålning förut behöver du säkert hjälp med att hitta inspiration och idéer. På Pinterest finns det ett stort urval på olika ansiktsmålningar för både stora som små som du kan inspireras av. Det finns olika kategorier att välja mellan och det är inte svårt att hitta något som passar just dig och dina vänner. Något som är populärt bland flickor i ung ålder är Hello Kitty och det uppskattas på ett kalas med flickor. Något som har blivit populärt som motiv är Dia de los muertos eller ”De dödas dag” och är perfekt till halloweenfesten.

Material

För att skapa ansiktsmålningar behöver du ett bra maskeradsmink som är mer hållbart än vanligt samt tillbehör. Det finns mycket att välja mellan och på hos bland annat Partykungen hittar du allt du behöver för att komma igång. Det finns bland annat färdiga sminkset såsom Avatar eller om du vill sminka dig som hårdrocksgruppen Kiss. Vill du göra ansiktsmålningen helt på egen hand finns det sminkpenslar att köpa. Då behöver du även köpa ansiktsfärg. Det finns en hel del att välja på och för dig som vill lysa upp lite extra finns det även neonfärger.