Hur du får de perfekta ögonbrynen

Dina ögonbryn gör väldigt mycket för ditt utseende, de ramar in ansiktet och ger det definition. För att få de perfekta ögonbrynen så finns lite tips och trix som du kan göra.

När du ska forma ögonbrynen så är det viktigt att du följer din naturliga form och att du inte formar dom eller tar bort för mycket. Din naturliga form kommer alltid att passa ditt ansikte allra bäst, sen kan man alltid förfina och fixa till dom. En sak som du kan tänka på är att inte använda för mörka ögonbrynsprodukter, det räcker med att ha en eller två nyanser mörkare än din hårfärg.

Den naturliga looken

För att få en naturlig stil på dina ögonbryn så kan du använda dig av en ögonbrynspenna med smal spets som du drar tunna streck med uppåt i riktningen, de ska alltså följa de naturliga stråna och ska göra att ögonbrynen ser fylligare och tjockare ut. Strecken du gör är tänkt att se ut som hårstrån och därför ser det mer naturligt ut än om man fyller i hela brynet. Man kan också använda sig av en brynskugga för att få ett naturligare resultat, ibland kan det vara lätt att få en hård och kantig look av en ögonbrynspenna.

Markerade och definierade ögonbryn

För en mer markerad look så kan man fylla i ögonbrynen lite extra och försöka att få en tydligare markering i kanterna, utan att få hårda och streck. Man kan även lägga en concealer eller en highlighter under brynet för att göra det mer skarpt och definierat.

Ett jättebra tips som funkar att använda på vilken look som helst är ett eyebrow gel. Det hjälper att sätta stråna på plats och att forma dom lite beroende på vilket resultat man vill ha. För en naturligare look så kan man använda den för att få de att se lite fylligare och “buskigare” ut medans för en definierad look så kan man använda den för att hålla ögonbrynen på plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *