Kosmetiska tatueringar – lite mer permanent makeup

Makeup använder vi ju för att framhäva eller dölja olika aspekter av vårt utseende. Men i slutet på dagen är vi ju också noga med att ta bort detta för att det inte ska torka ut huden, smetas ut när vi sover eller liknande. Det finns dock de som väljer att göra sin “makeup” mer permanent med så kallade kosmetiska tatueringar.

Som så mycket annat i världen av skönhetsbehandlingar och ingrepp blir kosmetiska tatueringar allt mer vanliga. Den stora skillnaden mellan vanliga tatueringar och kosmetiska är huvudsakligen färgen. Alla som har sett en väldigt gammal tatuering vet säkert hur de kan se något mer blek ut. Detta beror på att immunförsvaret gradvis bryter ned pigmentet.

Med den färg man använder för kosmetiska tatueringar håller en tatuering normalt sett mellan 2-3 år, så det är ju helt klart något man kan prova på och känna hur man känner, till skillnad från vanliga tatueringar som antingen behöver tatueras över eller tas bort med laserbehandling.

De vanligaste områdena för kosmetiska tatueringar är ögonbrynen, ögonen och läppar. För ögonbrynen försöker man helt enkelt fylla ut och forma dem på bästa möjliga sätt. Detta kan ge mycket övertygande resultat även om man har väldigt lite ögonbryn till att börja med.

När det gäller ögonen kan man göra kosmetisk eyeliner för att ge ett intryck av fylligare ögonfransar och större ögon. Detta har visat sig vara ett väldigt praktiskt alternativ för de som har problem med att lägga på makeup vid ögonen eller andra problem.

För läpparna kan man dra nya konturer för att dra mer uppmärksamhet till läpparna utan att behöva använda något som collagen. Konturförluster på grund av ålder är något som lätt kan lösas med denna metod. Men vill man istället få mer färg på läpparna kan man med kosmetisk tatuering även lägga till en färgskugga över läpparna för att få en mer naturligt och livlig färg.