Sminkborttagning utan problem

Idag har smink blivit så pass bra på sitt jobb att det sitter kvar i både ur och skur. Detta är så klart väldigt tacksamt när man inte vill göra om sin makeup så fort man råkar röra ansiktet för att ta bort en lös ögonfrans eller torka sig om munnen. Utmaning har ju då istället blivit att faktiskt få bort sminket när man vill.

Det finns en rad olika produkter på marknaden ämnade för detta ändamål, men är man inte noga kan man lätt använda fel typ av produkt för ens hy eller på fel del av ansiktet. Här följer några snabba tips på hur man bör gå till väga för att spara tid och pengar, för att inte tala om att skona huden.

Först och främst bör man alltid vara uppmärksam på vad man använder kring ögonen och på läpparna. På dessa områden är huden nämligen mycket tunnare och mer känslig. Detta är anledningen till att dessa områden mycket lättare blir synligt irriterade. På dessa områden bör man använda skonsammare produkter som inte innehåller varken alkohol eller oljor. En bra start för ögonen är att fukta en bomullstuss med två eller tre droppar och hålla den mot ögat i cirka en halv minut. Då hinner sminket lösas upp något innan man väl börjar gnugga bort det.

Har man använt sig av vattenfast smink bör man också se till att använda borttagningsmedel speciellt för detta. En vanlig remover löper risken att vara för svag och kräver betydligt mer arbete för att ta bort sminket. I och med detta utsätter man även huden för mer stress. Dessa borttagningsmedel är i regel oljebaserade och man måste rengöra extra noga efter man använt dem då oljan kan annars lämna efter sig en fet avlagring.

Sminkborttagningsservetter bör ses som en sista utväg då den mängd man ofta behöver gnugga för att få bort sminket lätt kan skapa irritation på huden. Har man dock inget annat till hands är de bättre än inget alls. Se bara till att vara försiktigt med hur hårt det krävs för att få bort sminket och spendera hellre mer tid med mindre kraft för att få jobbet gjort.

Vill man prova på något helt annat kan man även testa på att göra sin egen remover.