Lär dig mer om contour!

Contour används framförallt för att forma ansiktet, det innebär att skugga och skulptera för att framhäva ansiktets naturliga drag eller skapa nya. De mörka färgerna ger en illusion av förminskning och används för att definiera och för att få ansiktsdelar att se mindre eller smalare ut. Ställen som man oftast konturerar är under kindbenen, under käkbenen, runt ansiktet och på sidorna av näsan men alla gör självklart olika och det finns inget rätt och fel. De ljusare färgerna förstorar däremot och lyfter fram de delar som man vill ska stå ut eller synas mer, det kan vara på kindbenen, under ögonbrynen, mitten av pannan, på näsryggen, under ögonen, på hakan osv. Ett tips är att lägga kalla färger där man vill skulptera eftersom det ger bäst illusion av en skugga, medan man lägger de varma färgerna där man bara vill ha lite extra färg. Det finns såklart olika former av contour, till exempel cream contour, puder contour och contour stick.

Cream contour

Kan vara mycket bra för de med torr hy eftersom det är just en krämprodukt men det funkar såklart för andra hudtyper också. Man kan antingen blanda in sin cream contour med sin foundation eller bara använda den ensam. För att få det att se så jämnt och naturligt ut som möjligt så är en makeupsvamp ett väldigt bra verktyg att använda vid applicering. Många tror att cream contour är svårt och att man behöver vara ett proffs för att kunna bemästra det, så är inte läget utan det är faktiskt väldigt lätt att få ett snyggt resultat.

Puder contour

Passar till alla hudtyper men är nog det första valet för de som har fet hy. Läggs oftast efter man satt sin foundation med ett puder för att undvika ett fläckigt resultat. Att ha en bas under kan hjälpa för att färgen ska bli mer pigmenterad och lägga sig jämnare. Appliceras bäst med en borste, finns borstar speciellt för contour och för att du ska kunna ha bästa kontrollen och få det perfekta resultatet.

Contour Stick

Ett väldigt snabbt och enkelt sätt att konturera ansiktet med. Får en precis applicering och är lätt att få produkten just där man vill ha den. Efter man har lagt produkten så kan man blanda ut med antingen en makeupsvamp eller en borste. Detta är en bra produkt för de som är nybörjare med contour eftersom det är så enkelt och smidigt. Många contour stick är dubbelsidig och innehåller också en highlighter vilket gör produkten extra bra.

Här kan du ta del av vårt fulla utbud av olika former av Contour Kits.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *