Framhäv din makeup med rätt ögonfärg

631748-colorful-eye

Att experimentera med utseendet är något de flesta tycker är spännande. Att byta frisyr eller klädstil hör till de vanligaste sätten att förnya sin look. Makeup är ett annat sätt att bättra på det yttre. Särskilt till fest eller andra speciella tillfällen kan det vara roligt att göra sig extra snygg.

Fokus på ögon

När det kommer till makeup ligger mycket av fokus på ögonen. För att framhäva våra ögon använder vi oss av allt från mascara och eyeliner till ögonskuggor och perfekt plockade ögonbryn. Ett flertal ögonskuggor i olika färger och nyanser kombineras för att få till den perfekta ögonmakeupen. Att experimentera med färger är väldigt populärt.

Är du en av de som tycker om att prova på nya färger när du sminkar dig? Känner du dig begränsad på grund av din ögonfärg? Då är ett tips att använda dig av färgade linser. Med hjälp av färgade linser kan du t.ex. enkelt förstärka dina blå ögon för att få en mer intensiv blå ögonfärg. Du kan också gå steget längre och helt byta kulör. Varför inte testa på amberfärgade ögon till kvällens guldiga makeup? Vill du sticka ut med en mer ovanlig ögonfärg ska du välja gröna linser, tipsar makeup artisten Linda Hallberg.

Köpa linser

Du behöver inte vara i behov av linser för synens skull för att kunna använda färgade linser. Det finns nämligen linser utan styrka. Du behöver därför inte heller gå till en optiker för att köpa dina linser. Idag är det supersmidigt att beställa hem dem direkt från nätet. Lensia.se är ett exempel en onlinebaserad butik som säljer billiga linser både med och utan styrka och färg.

Sminka först

Ett tips är att sminka dig först. Låt kreativiteten flöda och skapa en snygg sminkning som du vill bära upp. Välj sedan ett par linser som passar till just den sminkningen. Till en blå sminkning passar det t.ex. bra med gröna eller bruna linser, medan blåa linser är snygga i kombination med exempelvis en brun eller guldig sminkning. Testa dig fram och hitta de perfekta kombinationerna!