Vackert ansikte – enkla knep

shutterstock_99434288

Att få ett attraktivt och tilltalande ansikte är möjligt för alla. Det finns enkla knep att ta till för att trolla bort skavanker och få ansiktet att skina!

Leendet

Ett vackert leende lyfter hela ansiktet. Men missfärgningar från kaffe, te, snus och rökning kan förstöra ens bild av vad ett vackert leende ska vara. Man kan också ha naturligt gulare tänder och det är inget farligt. Men i vår kultur anser vi att vita tänder är det finaste. Och det går så klart att få, numera behöver du inte ens kontakta tandläkaren och betala flera tusen. Det finns hemmablekningskit att köpa som följer de strikta EU-kraven och ger ett friskt leende. Crystal Whites produkter kommer ursprungligen från tandläkarindustrin, det är så nära du kan komma en professionell blekning.

Huden

Det är inte bara leendet som ska skina, hyn ska också ha lyster för att ge ett mer attraktivt anlete. För att huden ska må bra måste man ta hand om den.

Återfukta ofta. Varje morgon och kväll ska man smörja in ansiktet med en skonsam, alkoholfri kräm. Innan insmörjningen ska man tvätta ansiktet rent från dagens smuts med rengöringsvatten anpassat för huden och din hudtyp.

När du använder smink är det viktigt att det är fräscht och rent. Det finns speciella rengöringsvätskor för just mascara, kajaler och läppstift. Rengör ditt smink ofta så håller livslängden bättre. Även alla borstar ska rengöras.

Trolla bort skavanker

Finnar, ojämn hudfärg och pormaskar vill man inte gärna visa när man går utanför dörren. Med foundation, primer, puder och lite träning kan allt detta försvinna på en handvändning.

För att sminket ska smälta samman med huden och se naturligt ut gäller det att man är lätt på handen och inte använder för mycket. Bygg upp i tunna lager istället ett enda tjockt.