Framhäv dina ögon

Ögonskugga är till för att framhäva dina ögon, men man kan även använda det för att förstora eller förminska konturen av sina ögon. 

Även om svart nog är det vanligaste färgen för ögonskugga, kommer de i många olika färger och nyanser, och allt från väldigt matta toner till ögonskugga med glitter finns att leka med om man känner att man vill variera eller bara testa något nytt. Ögonskugga finns också i ett par olika former, som puder, creme, och mineralskuggor. Som nybörjare ska man inte vara rädd för att testa sig fram.

4337323-gray-eyes

Det finns många sätt att vara kreativ när det gäller att applicera ögonskugga, det gäller helt enkelt att experimentera. Sotade ögon är nog det populäraste ögonsminkningen just nu. Och har man bara rätt teknik är det inte så svårt att få till den. Här är ett par tips som man kan följa:

  • Börja med en svart ögonskulle med lite skimmer, den blir lättare att få mjuk och fin. Matta ögonskuggor blir på tok för mörka, och är även svår att jämna ut.
  • Följ upp med en brun eller beige ögonskugga, det leder till ett mjukare resultat.
  • Gå inte högre upp än globlinjen.
  • Sota även sparsamt under ögonen, för mycket kommer att göra ögat för runt i utseendet.
  • Att applicera en foundation i efterhand är en bra ide.
  • För att mjuka upp din look kan du använda en frisk färg på kinderna

För andra metoder och tekniker kan man alltid kolla runt på nätet. Många gillar även att lägga upp instruktionsvideos på hur de gillar att göra, och det kan både nybörjare och erfarna hämta inspiration från.