Fin hela vintern

shutterstock_122714122

Vintern kan vara hård och oförlåtlig, speciellt mot huden. För att hålla huden och sin skönhet i trim behöver du göra följande: 

Solduscha

Många vita anser att snön får dem att se väldigt bleka ut. Bristen på sol gör också att årets solbränna börja försvinna. En härlig soldusch kan ge tillbaka lite färg i huden. För att balansera sin nya hudfärg med sitt leende kan man välja att göra lite hemmablekning för vitare tänder. En soldusch håller i några veckor men behöver göras om då och då för att hålla hela vintern.

Återfukta

Detta är speciellt viktigt för ansiktet att få daglig återfuktning eftersom ansiktet oftast är utsatt för vädret medan resten av kroppen är täckt.

För att göra insmörjningen lite lättare kan man använda sig av baby olja istället för feta krämer. Baby olja sjunker in snabbare i huden och appliceras på våt hud. Smörj in dig direkt efter duschen och klappa dig torr. Oljan håller dig mjuk och len till nästa dusch.

Varsam med håret

Var försiktig med håret under vintern, den gillar inte stora temperaturskillnader, vare sig det är jättevarmt eller jättekallt. Gå aldrig ut i minusgrader med blött hår, det sliter otroligt mycket. Se också till att stoppa håret i en mössa eller vira en halsduk ovanpå längre hår för att skydda det från vind och kyla.

Lite smink döljer det mesta

Ditt smink borde vara anpassat efter din hudtyp. Lite foundation och läppglans med färg kan ge dig en fräsch och vackert utseende, fastän man kanske är rödblommig med nariga läppar. Ge dig själv några sminkminuter varje morgon och du kommer alltid se ut att vara på topp.