Rakborste till mannen

Här kan vi inte bara prata om skönhetstips för kvinnan. det är klart att det finns massvis med tips åt männen också. 

Idag tänkte vi prata lite grann om rakborsten? Varför? Jo, för den har som fallit i glömskan sedan de elektriska rakhyvlarna kom ut på marknaden. Men det finns en anledning varför rakborsten fortfarande finns kvar: man behöver inte byta batterier, en borste av kvalité kan hålla i upp till 15 år och den är mycket skonsammare mot huden än en vanlig rakhyvel mot huden.

Rakborsten uppkom i 1750-talets Frankrike. Man använder den för att massera in löddret över skägget innan man börjar rakar. Tanken är att rakning egentligen inte ska göras på bara några minuter. Då skär man sig lättare för att man gå fram för snabbt och så får huden inte rätt behandling vilket leder till röda prickar och igentäppta porer.

De vanligaste varianterna av rakborstar är av grävlingshår, svinborst eller syntetiskt hår.  Det finns också tre storlekar: medium, large och extra large.

Den finaste av dessa rakborstar är faktiskt från grävlingen. Håret är till för att suga åt sig vatten och jobbar snabbt upp ett bra lödder. Den har längst livslängd, upp till 15 år som vi nämnde tidigare. Borstar med strån från grävlingens hals och nacke är extra fina och binder vatten bra. Dessa hår är väldigt mjuka.

Vill man ha en med lite med stadga ska man köpa svinborst eller ”pure badger”-rakborstar. De är svarta och håret kommer grävlingens mage. Håret från magen är styvare och ger en peelingeffekt i ansiktet som tar bort döda hudceller och mjukar upp huden.

När man använder sig av rakborstar är det viktigt att inte trycka för hårt. Man ska inte spreta ut hela borsten över ansiktet och lugnt och metodiskt jobba sig över kinderna och hakan tills man fått ett bra lödder.

Syntetiska borstar behöver mindre rakkräm och torkar snabbare men har kortare livslängd men vill man ändå ha en sådan rakborste ska man hålla utkik efter märket Muhle som är ledande på marknaden.

Du hittar alla dessa varianter plus passande rakkrämer hos Sliqhaq.se.