Smarta hårvårdstips

Vill du få vackrare hår utan att lägga ned alltför mycket pengar? Då kommer här några tips.

Hårvård

Gör ditt eget schampo

Det är kanske inte helt obekant att örter och blommor kan vara bra både för din hud och ditt hår. Örter och blommor kan lindra eksem i hårbotten samt mildra olika hudåkommor. Med enkla och billiga medel kan du göra ditt eget örtschampo. Tidningen Må Bra tipsar om hur man gör ett eget björkschampo:

Björklöv och då särskilt de nyutslagna innehåller de naturliga tvålämnena saponiner. Björk sägs också vara bra mot svamp och mjäll.

  • Ta en glasburk och fyll den med nyutslagna björklöv
  • Häll sedan kokande vatten över så att det täcker löven
  • 1 tsk natriumbensonat som är ett konserveringsmedel per varje liter vatten
  • Låt blandningen stå i två dygn. Sila sedan och schampot är klart

Den här typen av schampo löddrar nästan inte alls men det betyder inte att håret inte blir det. Andra örter och växter som är bra för håret är exempelvis lindblom. Blomman har förmågan att göra håret glänsande och mjukt. Lindblom passar särskilt för torrt och kemiskt behandlat hår. Nässla gör att rötterna blir starkare samt att den förebygger håravfall och mjäll. Även rosmarin motverkar håravfall men den lyfter också upp en mörk hårfärg.

Billig hårförlängning

Tycker du att du har ett tunt och kort hår som inte vill växa till sig kan du prova ett bra och billigt löshår från Pozehair. Du kan köpa flera typer av syntetiskt löshår, beroende på vad du är ute efter. Dels finns single clips i olika färger. Det är precis vad det låter som – clips som enkelt fästs i håret – och du kan välja sådana med samma färg som ditt eget hår eller starka pastellfärger som ger ditt hår en extra kick.

Gillar du håruppsättningar finns clip on ponytails som ger lite extra volym. Det är ett billigt sätt variera sin frisyr utan att lägga ned en massa pengar på hårvårdsprodukter.