Var snäll mot din hud

hår
Hudens uppgift är att skydda kroppen och huden är människans största organ. Allt i vår omgivning påverkar huden, allt ifrån vad vi äter till vilka parfymer och krämer vi använder. Därför är det viktigt att ta hand om sin hud ordentligt för att den ska bevara sin lyster.

För att ta hand om huden på bästa sätt behövs, i de flesta fall, både hjälp av specialister som kan ge djupare behandlingar, samt att man har en bra egenvård hemma i form av produkter anpassade till sin hudtyp. Att alltid ha en bra rengöring samt dag och nattkräm hjälper huden att behålla sin naturliga fukt och spänst. Gå till en klinik som arbetar med hudvård så de kan hjälpa dig att hitta de produkter som lämpar sig bäst för din hudtyp. En dagkräm som får din väninnas hud att stråla kanske inte ger samma effekt på din hud.

För att få extra hjälp kan det, som vi tidigare nämnde, behövas olika former av ansiktsbehandlingar för att få mer djupgörande hjälp. Vi har tagit fram en lista här nedan på några olika former av behandlingar som din hud kan behöva.

Ansiktsbehandling

Ansiktsbehandlingar finns i olika utföranden, alltifrån en lättare rengöring till en mer djupgående porrengöring. I en klassisk ansiktsbehandling ingår det, på de flesta kliniker, rengöring, peeling samt ånga så att porerna öppnas upp. Genom att kontinuerligt gå på ansiktsbehandling på klinik hjälper det huden att må bra och stråla.

Kemisk peeling

Kemisk peeling är en behandling som hjälper mot solskadad hud, rosacea, acne samt linjer och rynkor. Behandlingen fungerar som bäst i kombination med medicinsk hudvård där cellaktiviteten i huden stimuleras vilket medför en ökad elasticitet i huden, åldersfläckar minskar, hudens textur och lyster förbättras och fina linjer reduceras.

IPL – Laser

Detta är en behandling som verkligen går på djupet och som ger mycket gott resultat. Med IPL kan kan man bland annat behandla solfläckar, åldersfläckar, rosacea samt stimulera tillväxten av kollagen för att få en hudföryngring. Denna behandling  upprepas ett par gånger med några veckor mellanrum och ger utmärkta resultat på lång sikt med kort återhämtningstid och låga risker.